اوزالید
اوزالید
2015-10-10
فرمتهای ذخیره سازی فایلهای گرافیکی برای چاپ
فرمتهای ذخیره سازی فایلهای گرافیکی برای چاپ
2015-10-10

چاقی ترام

چاقی ترام

چاقی یا تقویت ترام

در مرحله ی نور دادن لوح چاپی در قید کپی و انتقال دانه های ترام از فیلم به لوح، اندازه ی دانه های ترام می تواند تغییر کند و حتی شکل ترام عوض شود،این پدیده که به چاقی ترام یا تقویت ترام معروف است باعث پایین آمدن کیفیت کار چاپی میشود. برای به حداقل رساندن ضریب تقویت ترام (بهترین ضریب تقویت ترام یک است) در مرحلهی تهیه ی لوح چاپی باید به میزان و زمان نوردهی و همچنین استفاده ی صحیح از داروی ظهور پلیت دقت شود.

در مرحله ی چاپ و در زمان انتقال ترام ها از لوح به لاستیک چاپ و از لاستیک چاپ به کاغذ نیز پدیده ی چاقی یا تقویت ترام وجود دارد که برای به حداقل رساندن این اثر لازم است نسبت به تنظیم فشار سیلندرهای ماشین چاپ و میزان مرکب دهی اقدام شود.

انتخاب مناسب اندازه ی ترامها در مرحله ی ترام گذاری نیز با توجه به نوع کاغذ چاپ در کاستن از اثر تقویت ترام مؤثراست.

با ریزتر و فشرده تر بودن تجمع ترام ها، امکان چاپ آنها بر روی کاغذهای تحریر و عادی کمتر شده و لازم استفاده. است از کاغذهای مرغوب تر پوششدار استفاده شود زیرا ضریب تقویت ترام در کاغذهای عادی بیشتر است و با چاپ شدن ترامهای ظریف در این کاغذها ً عملا دانهبندی ترامها به هم خورده و کیفیت چاپ پایین میآید. در این گونه موارد نیز از اصطلاح چرک شدن کار چاپی استفاده میشود.در عمل همیشه پدیدهی تقویت ترام وجود دارد و باید سعی در به حداقل رساندن آن شود

امروزه میتوان با بهره گیری از خروجی های رایانها ی ( فیلم نگار و پلیت ستر) علاوه بر ترام گرد عادی، ترام بیضی شکل نیز به دست آورد که با دانه بندی مناسب تا حدی از اثر چاقی یا تقویت ترام میکاهد.

محمد فیض آبادی فراهانی
محمد فیض آبادی فراهانی
کارشناس در زمینه طراحی گرافیک و چاپ با 10 سال سابقه فعالیت | متخصص و مشاور در زمینه تبلیغات کاغذی و اینترنتی | مشاور در زمینه طراحی سایت و سئو

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × پنج =