بهترین کلیشه سازی ایران کجاست ؟

9

کلیشه سازی یکی از مهمترین مراحل پیش از چاپ برای بسته بندی به شمار می آید. کلیشه اغلب برای چاپ برجسته کاربرد دارد. از جمله چاپ‌های برجسته که از کلیشه بعنوان فرم حامل استفاده میکنند میتوان به چاپ لترپرس و چاپ فلکسو اشاره کرد.

کلیشه چیست و چه کاربردی دارد ؟ 

کلیشه چیست و چه کاربردی دارد ؟ 

کلیشه برای چاپ با روش لترپرس که معمولا به آن فرم حروفی نیز گفته می شود، در چاپ با ماشین های لترپرس مورد استفاده قرار می گیرد. در این حالت حروف فلزی و کلیشه و گراور تصویر، یک فرم کامل چاپی را  تشکیل می دهند. در چاپ با ماشین های لترپرس رول، از پلیت های فتو پلیمری (نایلو پرینت) استفاده می شود. فرم لترپرس در دو نوع خطی و هافتون تهیه می شود، که هر دو برجسته هستند، سطح برجسته فرم لترپرس، مرکب را دریافت کرده و به کاغذ و مقوا منتقل می کند، در حالی که سطوح پایین و گودتر آن مرکب نمی گیرند.

کلیشه لترپرس چگونه ساخته می‌شود؟

کلیشه لترپرس چگونه ساخته می‌شود؟

معمولا از ورقه های نازک روی برای تهیه کلیشه های سنتی استفاده می شود که عمدتا برای چاپ کارهای خطی از آن استفاده می شود. از پلیت های مسی (زینک گراور) نیز برای چاپ هافتون استفاده می کنند. برای ساخت کلیشه، سطح فلز را تمیز کرده و با محلول پلی وینیل که به نور حساس است پوشش می دهند. سپس آن را توسل یک فیلم نگاتیو نور می دهند، که به این طریق قسمت های نور دیده بر روی فلز، به حالت سخت در می آید. پس از ظهور، قسمت های بدون تصویر با اسید کاری پاک شده و پایین تر از سطح تصویر قرار می گیرند. کلیشه آماده را بر روی پایه های چوبی و یا پلاستیکی و یا فلزی نصب می کنند که ارتفاع آن برای چاپ باید ۲۳٫۳۱۷ میلی متر باشد.

تولید کلیشه به روش قالب گیری چگونه انجام می‌شود؟ 

تولید کلیشه به روش قالب گیری چگونه انجام می‌شود؟ 

پلیت های تکثیری، همان طور که از نامشان پیداست، از روی سطوح برجسته آماده برای چاپ مسطح لترپرس که بر روی فلز و یا به شکل کلیشه تهیه شده، کپی و تکثیر می شوند. قالب های فلزی از نوع اشتریوتایپ (Sterotypes) و الكتروتایپ(electrotypes) جای خود را به قالب های تکثیر که از جنس لاستیک و یا پلاستیک هستند، داده اند.

لاستیکی که از آن برای تکثیر کلیشه استفاده می شود، می تواند از جنس لاستیک طبیعی، لاستیک مصنوعی و یا مواد پلاستیک مصنوعی باشد. انتخاب نوع لاستیک بستگی به نوع کار تکثیر و روش چاپی آن دارد. به عنوان مثال در چاپ لترپرس و فلکسو گرافی که هر دو از نوع چاپ برجسته هستند، استفاده از پلیت های لاستیکی و پلاستیکی به شکل گسترده ای صورت می گیرد.

پلیت های پلاستیکی را می توان از جنس ترموپلاستیک (Thermoplastic) – که ماده ای مثل چسب است و در اثر گرما نرم می شودو یا ترموست (Thermost) که در حالت داغ و مذاب قابل ریخته گری بوده اما پس از منجمد شدن، دوباره قابل ذوب نمی باشد – تهیه نمود.

 مواد ترموپلاستیک با حرارت نرم شده و پس از خنک شدن سفت می شود. مواد ترموست با حرارت نرم شده و پس از سرد شدن به حالت سخت و جامد در آمده و با حرارت دهی مجدد، نرم نخواهند شد.

روش قالب گیری و تهیه پلیت های پلاستیکی مشابه یکدیگر بوده و در مورد استفاده از مواد ترموست مثل Bakelite برای تهیه قالب ها از پلیت اصلی استفاده می شود. که این روش با به کارگیری پرس هیدرولیک صورت می گیرد.

 مواد پلاستیک ترموست را در ابتدا با حرارت نرم کرده و با ادامه حرارت دهی آن را به صورتی در می آورند که قابل قالب گیری در فرم دلخواه باشد. روش تکثیر پلیت های لترپرس همان تکرار تولید پلیت با روش قالب گیری است، با این تفاوت که مواد مصرفی مثل پلاستیک و یا لاستیک را برای تهیه و تکثیر پلیت در تماس با قالب تهیه شده قرار می دهند، پلیت های قالب گیری شده را سپس در اندازه و ضخامت مورد نظر تهیه می کنند، پلیت های پلاستیکی را معمولا با چسب بر روی ورقه های پلاستیک شفاف می چسبانند.

این روش ها امروزه قدیمی شده و به خاطر حجیم بودن دستگاه ها، طولانی شدن زمان تولید و بیماری زایی، کنار گذاشته شده اند. .

پلیت های فتوپلیمر Photopolymer Plates چه ویژگی‌هایی دارند؟ 

پلیت های فتوپلیمر Photopolymer Plates چه ویژگی‌هایی دارند؟ 

پلیت های فتوپلیمر، رایج ترین نوع پلیت چاپ برجسته هستند که به شکل گسترده ای در چاپ برجسته و فلکسوگرافی مصرف دارد. پلیت فتو‌پلی‌مر از پلاستیک حساس به نور ساخته شده که در زمان قرار گرفتن تحت تابش نور ماوراء بنفش سخت می شود.

برای کار با پلیت های فتوپلیمر از دو سیستم مختلف استفاده می شود :

  • در روش اول، مواد فتو پلیمر را می توان بر روی صفحه فلزی که به عنوان پایه عمل می کند، قرار داد و در مواردی که نیاز به خم کردن پلیت باشد از ورقه های انعطاف پذیر به عنوان پایه استفاده کرد، تا به وسیله آن، امکان قرار دادن پلیت به دور سیلندر فراهم شود .
  • در روش دوم، مواد پلیت به عنوان رزین مایع و حساس به نور، تهیه می شود که روش استفاده از آن توضیح داده خواهد شد. در این روش پلیت را به تنهایی و یا با استفاده از ورقه فلزی نگه دارنده، استفاده می کنند، که به راحتی قابل نصب بر روی سیلندر است.

در روش اول، مثل چاپ نایلو پرینت یا فلکسوگرافی، پلیت آماده را در تماس با فیلم نگاتیو خوانا (فارسی راست به چپ و لاتین چپ به راست) قرار داده و در مقابل اشعه ماوراء بنفش قرار می دهند. این عمل در محفظه مخصوصی انجام می شود که ایمنی اپراتور را در مقابل تابش اشعه تأمین می کند. زمان لازم برای تابش اشعه، بر حسب حساسیت نوع مواد مصرفی متفاوت است. اشعه ماوراء بنفش باعث سخت شدن مواد فتوپلی مر در قسمت های چاپ شونده – که نور دیده اند می شود. اشعه ماوراء بنفش از قسمت های تیره در فیلم عبور نمی کند، که این قسمت ها بدون چاپ است.

 پس از نوردهی، پلیت را با فشار آب و با مواد شیمیایی دیگر مثل هیدروکسید سدیم شستشو می دهند تا قسمت های نرم و بدون تصویر آن پاک شود و قسمت های سخت شده که حامل تصوير هستند به شکل برجسته ظاهر شود. پس از خشک کردن پلیت مرحله نهایی کار انجام می شود که قرار دادن تمام پلیت در مقابل نور به منظور سخت کردن مجدد است که پس از این مرحله قابل استفاده خواهد بود.

در روش دوم، مایع رزین حساس به نور را بر روی نگاتیوی که به وسیله یک پلاستیک نازک محافظت می شود می ریزند به شکلی که مایع به حالت روکش یا لمینیت در آید. در موقع ریختن مایع رزین از یک تیغه تنظیم کننده برای یک نواخت کردن سطح مایع استفاده می کنند، که این تیغه علاوه بر یک نواخت کردن سطح مایع بر روی نگاتیو باعث خارج کردن حباب هوا نیز می شود. سپس فیلم را بر روی سطح و یا پشت مایع پهن کرده و آن را از بالا یا پشت، نور می دهند. پس از نور دادن، پلیت را خارج کرده و مشابه روش اول، شستشو داده و مجددا سخت کرده و آماده مصرف می سازند.

سیستم تهیه پلیت های فتوپلی مر معمولا در چاپخونه هایی که از ماشین های چاپ نایلوپرینت یا فلکسو استفاده می کنند مصرف دارد، تا به این وسیله امکان تهیه پلیت های مصرفی را در چاپخانه فراهم سازند. به همان ترتیبی که مثلا چاپخانه هایی که با روش چاپ افست کار می کنند، بخش لیتوگرافی را برای تهیه پلیت مصرفی خود تاسیس کرده اند. از دو روش شرح داده شده در بالا، در موارد مختلف استفاده می شود. معمولا روش اول برای چاپ کارهای تجاری و عمومی و روش دوم فقط برای چاپ روزنامه و مواد بسته بندی به روش فلکسوگرافی و کتاب های جلد کاغذی مصرف دارد.

کلیشه فلکسوگرافی Flexographic Printing plate چیست و چه کاربردی دارد؟

پلیت ها یا کلیشه چاپ فلکسو به سه نوع اصلی تقسیم بندی می شوند:

  • کلیشه لاستیکی
  • کلیشه حکاکی شده با اشعه لیزر
  • کلیشه فتوپلی مر

هر یک از این کلیشه ها با روش متفاوتی تهیه می شود که بر حسب نیاز چاپ، انتخاب می شود.

کلیشه لاستیکی Rubber plate چه ویژگی‌هایی دارد؟

برای تهیه کلیشه فلکسو، از لاستیک به شکل برجسته استفاده می شود که از بدو پیدایش روش چاپ فلکسو به آن، پلیت اشتريو (Stereo) گفته شده است.

کلیشه لاستیکی دارای خواص ویژه ای مثل مقاومت در مقابل پارگی، مقاومت در مقابل ساییدگی و مقاومت در مقابل هواست. ویژگی های ذکر شده باعث می شود تا پلیت لاستیکی به عنوان یک ماده ایده آل برای چاپ فلکسو شناخته شود، پلیت اشتريو را می توان با روش های برش دستی، حکاکی و یا قالب گیری تهیه نمود.

تهیه کلیشه لاستیکی با روش برش دستی به این صورت است که با کپی کردن تصویر بر روی سطح لاستیک و برش قسمت های بدون تصویر در آن، تهیه میشود که به این ترتیب تصویر چاپ شونده به صورت برجسته ظاهر خواهد شد. این روش معمولا در سطح محدودی استفاده می شود و چاپ آن از کیفیت پایین برخوردار است. مثل چاپ کارتن ارزان قیمت و پاکت.

کلیشه حکاکی شده با لیزر Laser engraved plate or roller چه ویژگی‌هایی دارد؟

با این روش امکان تهیه کلیشه فلکسو، با کیفیت بسیار بالا و دقیق وجود دارد که این روش را حکاکی سیلندر و نورد نیز می نامند.

 در این روش با به کار گیری یک سیستم کنترل کامپیوتری، اشعه لیزر قسمت های بدون  تصویر را از روی لاستیک پاک می کند، در این حالت کلیشه لاستیکی را می توان به دور سیلندر کشیده و یا به شکل پلیت لوله ای بر روی سیلندر نصب کرد.

پس از حکاکی لاستیک و تهیه کلیشه فلکسو نیازی به انجام عملیات بعدی نیست و کلیشه را می توان بر روی سیلندر نصب کرده و شروع به چاپ کرد. اشعه لیزر که به وسیله کامپیوتر کنترل می شود، می تواند کلیشه لاستیکی را به شکل برجسته تهیه کند، و این عمل را با استفاده از یک سیستم اتوماتیک داخلی امکان پذیر می سازد.

 این سیستم، امکان کشش مناسب را برای لاستیک، بدون تغییر حالت دادن آن فراهم می کند و نتیجه مطلوب و کیفیت بالاتر حکاکی را موجب می شود. امکاناتی از قبیل حکاکی تصاویر یکسان و متعدد بر روی پلیت، چسباندن و حکاکی تصاویر بدون وجود فاصله در کنار یکدیگر، از دیگر ویژگی های خاص این سیستم است.

اطلاعات و دستورات مربوط به تصویر و کنترل عملکرد اشعه لیزر با یکی از دو روش زیر انجام می شود :

  • واحد اسکنر که مسوولیت تفکیک رنگ را به عهده دارد و به ایستگاه کاری الکترونیک یا صفحه بندی الکترونیک متصل است.
  • نرم افزارها و تجهیزات موجود در سیستم که امکان تولید تصویر را برای ماشین حکاکی فراهم می سازد (به عنوان مثال برنامه های آماده برای آماده سازی فرم های تجارتی و قالب های برجسته.)

کلیشه فتوپلیمر Photopolymer plate چه ویژگی‌هایی دارد؟

استفاده از کلیشه فتو پلیمر در چاپ فلکسو از معروفیت خاصی برخوردار است و به شکل گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. انواع این پلیت بر حسب نوع کار چاپی و با ویژگی های خاص تهیه می شوند، مواد فتوپلی مر دارای خاصیتی هستند که ابعاد آن ها تغییر نمی کند، بنابر این مشکل تغییر ابعاد تصویر یا روی هم نخوردن رنگ ها پیش نمی آید. از پلیت فتوپلی مر  برای چاپ تصاویر یکسان و متعدد که بر روی یک کلیشه حکاکی می شود، استفاده می کنند.


۱۰ کلیشه سازی برتر ایران در سال ۹۹


۱. کلیشه سازی تهران گراور

ساخت انواع کلیشه برای چاپ، طلاکوب و برجسته سازی با عالی ترین کیفیت در کوتاه ترین زمان

 

تهران، منطقه ۱۲، محله بهارستان، جمهوری، خ. باغ سپهسالار (صف)، پلاک ۵۷، طبقه اول
تلفن : ۳۳۱۱۹۲۵۵۰۲۱-۳۳۹۳۶۰۸۳-۳۳۹۳۶۵۸۴

۲. کلیشه کارا پیشرو

کلیشه کارا پیشرو

شرکت کلیشه سازی کارا تولید کننده انواع کلیشه های ژلاتینی با استفاده از مرغوب ترین مواد و استفاده از تجهیزات به روز تمام بخش های مربوطه را در یک واحد دارا میباشد فقط کافیست با آنها تماس بگیرید و طرح مورد نظر خود را ارسال کنید و پس ۴۸ ساعت محصول خود را اماده تحویل بگیرید. از سال ۱۳۸۹ این مجموعه با دارا بودن تجهیزات کاملا اتوماتیک ، واحد طراحی ، واحد مونتاژ و واحد ساخت کار خود را شروع کرد. محصولات تولیدی در ضخامت های مختلف ، چاپ های فلکسو برای گونی ، نایلون ، سلفون ، لفافه ، مقوا ، کارتن و جعبه و … میباشد.

 

تهران،رباط کریم،شهرک صنعتی سبلان،خیابان خانی
۰۲۱-۵۶۵۸۴۸۷۵ ۰۲۱-۵۶۵۸۴۸۶۶

۳. کلیشه سازی طاها

کلیشه سازی طاها

شرکت گرافیک‌طاها از سال ۱۳۷۰ فعالیت خود را در زمینه ساخت ماشین آلات مهر سازی، کلیشه سازی و لیتوگرافی آغاز نموده است. این شرکت با تجربه ای در حدود ۲۰ سال از اولین شرکت‌های ارائه کننده و تولید کننده این دستگاه‌ها در ایران می باشد. از ابتدای شروع به کار، اصول حاکم در این شرکت بر مبنای مشتری محوری و رضایت مشتریان بوده است. در همین راستا اکنون برآن شدیم که تجربه و مهارت خود را به همراه دانش روز، در ارائه خدمات کلیشه ژلاتین و نایلون پرینت به مشتریان عزیز ارائه نماییم. با امید به خدا و تلاش تیم جوان مجموعه گرافیک طاها در این راه نیز هم مانند تولید دستگاه ها کلیشه سازی بتواند موفق و درخشان عمل کند.

موبایل: ۰۹۱۲۱۰۹۶۳۳۴

 


۴. کلیشه سازی و قالب سازی برتر

کلیشه سازی و قالب سازی برتر

 

  • مشاوره، طراحی، ساخت و مونتاژ تخصصی در زمینه کلیه کلیشه‌های ژلاتینی
  • ساخت انواع قالب‌های کارتن (روتاری، تخت و واشر)
کرج، کمالشهر، روبروی کلانتری ۲۴، پلاک ۱۰۱۲
۰۹۳۶ ۷۱۸ ۷۳۴۵ | ۰۲۶ – ۳۴۷۲ ۶۱۸۲

۵. کلیشه سازی رایان‌مهر

کلیشه سازی رایان‌مهر

شرکت رایان‌مهر به عنوان اولین و بزرگترین تولیدکننده مواد مصرفی چاپ فلکسو در کشور، از ابتدای سال ۱۳۸۰ با تکیه بر سه اصل اولیه “ضمانت کیفیت” ، “سرعت در تولید” و “تجارت سالم” در تلاش است تا با استفاده از جدیدترین روش ها و تجهیزات روز دنیا با هدف رضایت مشتریان خود گام بر می‌دارد.

 

کیلومتر یازده جاده مخصوص کرج، خیابان بیست و پنجم، درب دوم سمت راست
۰۲۱-۴۴۵۶۵۳۱۵

۶. كليشه سازی كيميا

اين مجموعه با راه اندازی بخش طراحی و گرافيک، نصب و راه اندازی ماشين آلات كليشه سازی و مونتاژ جهت چاپ كارتن به صورت كاملا حرفه ای و تخصصی، آماده ارایه خدماتی نوين در بخش پيش از چاپ، به صنعت چاپ كارتن و سلفون است.

  • چاپ کارتن و فلکسو
  • مونتاژ کلیشه ژلاتینی
  • ساخت کلیشه ژلاتینی
تهران، شاد آباد، انتهای خیابان ۱۷ شهریور، میدان بوربور، کوچه پنجم پلاک ۲۵
۰۲۱۶۶۷۸۹۱۸۰

۷. کلیشه سازی لوتوس

تولید کلیشه‌های ژلاتینی با ضخامت مختلف متناسب با انواع دستگاه های چاپ کارتن و چاپ جعبه

کلیشه سازی لوتوس

کلیشه سازی لوتوس با بیش از دو دهه فعالیت در بخش مشاوره، طراحی، ساخت و مونتاژ انواع کلیشه های ژلاتینی با بهره‌گیری از تجهیزات روز دنیا و کادری مجرب آماده ارائه خدمات نوین و همکاری با شرکت‌ها و صنایع فعال در زمینه چاپ و بسته بندی می ‌باشد.

تهران، اتوبان آزادگان، ورودی فدائیان اسلام جنوب، خیابان شهید محمدی، میدان صفائیه، خیابان ابن باویه شمالی، نبش کوچه رنجبر، پلاک یک واحد ۱
۳۳۳۹۷۷۹۴ | ۰۹۱۲۳۹۷۶۵۴۰

9 نظرات
  1. محمد وثوقی می گوید

    سلام وقت بخیر
    معیار تایید شما از این دوستان که معرفی کردید برای ۱۰ کلیشه ساز برتر چیا بوده ؟؟؟
    مشتری مداری ؟
    استاندار ساخت ؟
    تجهیزات ؟

  2. ایمان یوسفی می گوید

    سلام وقت بخیر
    اگر میشه مستنداتی رو که مبنای داوری شما در این مطلب بوده ارائه بفرمایید. اگر که معیاری وجود نداشته و صرفا بر اساس مطالعات میدانی این کار را انجام داده اید می توانید تیتر مناسب تری را برای نوشته خود انتخاب کنید… به عنوان نمونه آشنایی با برخی از کلیشه سازی های کشور یا آشنایی با برخی از مجموعه های موفق در عرصه کلیشه سازی… به خاطر داشته باشید جزمیت و قطعی نگری در بررسی ها و مطالعات تجاری صرفا ارزش و عیار نوشته های شما را کاهش می دهد تا اینکه بتواند بیانگر واقعی بودن مطالب جلوه نماید.

  3. علی می گوید

    سلام روز خوش
    چرا اسم کلیشه سازی آسان نقش تو این لیست نیست من که حرفه ای تر از اینجا ندیدم

  4. طاها می گوید

    باسلام دوستان یک کلیشه سازی که قیمتاش مناسب باشه معرفی میکنید ممنون

  5. پریسا بابایی می گوید

    شرکت نقش مهر سال ها در ساخت سیلندر فعالیت داشته و از سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را در زمینه ساخت کلیشه‌های Full HD با توجه به نیاز مشتریان و با استفاده از تجهیزات به روز آغاز نموده است

  6. محمد می گوید

    من خودم از کلیشه سازی البرز توی قزوین واقعا راضیم
    ,
    قیمت هاشون خیلی خوبه و کار با کیفیت تحویل میدن

  7. San می گوید

    آیا میشه کلیشه رو بازیافت کرده تغییرش داد؟
    دستگاهی برای اینکار هست که ضایعات کلیشه رو به مواد خام برگردونه

  8. علی می گوید

    چرا اسم کلیشه سازی رایان گستر ایرانیان در این لیست نیست من خودم واقعا راضیم قیمت هایشون مناسب وبا عالی ترین کیفیت کار میزنند.

  9. رامین می گوید

    اولین وتنها ترین کلیشه سازی که در ایران وجود دارد و دستکاه فوق پیشرفته کریستال دارد دیجیتال کلیشه ایرانیان هست البته تازه پا به عرصه گذاشته

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.